Om föreläsarna

Sarah Watz

Sarah har arbetat med sälj och digital marknadskommunikation sedan mitten av 90-talet. Hon arbetade under en period på reklambyråsidan i New York och fick bra insikter av den traditionella byråvärden. Och som marknadschef och IT-ansvarig för en internationell organisation ansvarade Sarah för upphandlingar av reklam-, media- och IT-tjänster. Hon förstår vikten av att ha en god förståelse för tjänster som man ska beställa från en byrå eller delegera till medarbetare i sin egen organisation.  

Redan 1999 skapade Sarah, tillsammans med de då mest anlitade digitala byråerna, en av Sveriges första nischade utbildningar för IT-strateger. Utbildningen hade fokus på att de studerande skulle bli duktiga strateger och få bra kunskaper i att vara kunniga kravställare & upphandlare av både IT- och marknadstjänster, eftersom det redan då var starkt sammankopplade.

De senaste 5 åren har Sarah deltagit i ledningsgrupper för digitala strateger, UX-experter och webbutvecklare hos tre olika YH-utbildare i Stockholm för att påverka kursinnehållet så att den nya generationen får rätt kunskaper för de krav arbetsmarknaden har. Under 2017-2019 sitter Sarah med i Marketing Automation utbildningens ledningsgrupp på Medieinstitutet i Stockholm.

Under 2012-2017 har Sarah varit styrelsemedlem (de senste 3 åren styrelseordförande) för Open Source Matters Inc. (Joomla), en av världens mest använda webbpubliceringsverktyg. Sarah tagit sig an utmaningen att ta fram ett globalt certifieringsprogram för Joomla administratörer som lanserades under 2016. 

Sarah är en uppskattad internationellt anlitad föreläsare. De senaste åren har hon varit Keynote Speaker på webbevent i Ryssland, Indien, Malaysia, Tyskland, Nederländerna, Polen, Italien, Kenya, Belgien, Israel, Mexiko, USA mm.

Hon är en inspirerande pedagog och drivs av att lära ut till andra de kunskaper och erfarenheter som vi teamet på Pixpro skaffar oss i det praktiska dagliga arbetet som vi gör för våra kunder.